Meubelen Webshop

Alles voor je interieur

Door - Tom Cosyns

Geavanceerde brandmelders

De testknop elke maand indrukken is geen garantie voor een goed werkende rookmelder. Nijboer inschakelen voor het plaatsen van uw rookmelders, Heeft u twijfels over het plaatsen van een rookmelder? Weet u niet hoe u de brandmelders koppelbaar maakt? Geen probleem. Bij (Slotenmaker Amsterdam) hebben wij veel ervaring met het plaatsen en installeren van rookmelders en kiezen de veiligste optie.

Draadloos koppelen van alle melders Rook-, hitte- en CO-melders zijn allemaal draadloos aan elkaar te koppelen tot één systeem. Als één van de melders af gaat, gaan ze allemaal. De geactiveerde melder geeft een rood lichtsignaal. Druk op de pauzeknop van een willekeurige melder en alle melders gaan uit, behalve de geactiveerde melder.

Rook & Hittemelders

Kijk in onze webshop voor deze geavanceerde brandmelders.

Hittemelders zijn ontzettend fijn om in je huis te hebben. Het geeft je een veiliger gevoel. wanneer een bepaalde temperatuur bereikt is. Je kunt dan meteen actie ondernemen en zo voorkom je erger! Zoals gezegd, , twijfel niet en schaf er direct een aan. € 53,95 € 49,95 incl. BTW € 96,35 € 91,95 incl.

BTW Wat doet een hittemelder Een hittemelder, ook wel een thermische melder genoemd, reageert wanneer er een plotselinge grote stijging van de temperatuur is binnen de ruimte waar de hittemelder is geplaatst. De melder geeft alarm wanneer er een temperatuur bereikt is van rond de 58 graden Celsius. Hij zal dan een alarm afgeven zodat jij meteen actie kunt ondernemen en jezelf, maar ook de mensen en dieren om je heen veilig kunt stellen.

Een rookmelder kan nog wel eens een vals alarm geven. Stel je voor dat je wat aan laat branden in de keuken, dan kan het zomaar zo zijn dat jouw rookmelder daarop reageert terwijl je het eigenlijk al onder controle hebt. Een hittemelder zal daarop niet reageren omdat de temperatuur niet meteen stijgt wanneer er rookvorming is.

Optische Rookmelders – Alle Ins En Outs

Een goed voorbeeld is de keuken, de garage of de badkamer waar bijvoorbeeld ook je wasmachine en wasdroger staan (lekkagemelder). Je kunt daar beter een hittemelder hebben dan een rookmelder. Het is namelijk zo dat een rookmelder kan reageren op de rook of damp die er in die ruimte hangt, ook wanneer er eigenlijk niets aan de hand is.

Kan je rook en hittemelders met elkaar combineren? Ja deze twee kan je heel goed met elkaar combineren. In je slaapkamer bijvoorbeeld kan jij heel goed een rookmelder hebben. Vaak is het zo dat men de rookmelders hangt op de route waar men het huis uit vlucht. Dit zijn ruimtes waar geen valse meldingen gegeven kunnen worden zoals bijvoorbeeld de keuken, garage of badkamer.

Hoe lang gaat een hittemelder mee De batterij van de beste hittemelder gaat over het algemeen minimaal 10 jaar mee. Er zijn er ook die een kortere levensduur hebben maar 5 jaar is zeker gegarandeerd. Het is dus de aanschaf meer dan waard. Er zijn ook hittemelders die beschikken over een lithium back-up batterij.

De Fire, Angel hittemelder is als hittemelder koppelbaar en is makkelijk in een netwerk te koppelen aan andere hittemelders maar ook aan rook en koolmonoxidemelders in hetzelfde netwerk. Op die manier kan je dus je huis optimaal beveiligen. Onderhoud van je hittemelder Zoals de meeste apparatuur heeft ook een hittemelder wat onderhoud nodig – warmtemelder.

Hittemelder Of Rookmelder In De Keuken?

Je kunt de buitenkant van onder andere de Cavius hittemelder met een vochtige doek afnemen. De rest kan je even met de stofzuiger doen zodat de meeste stof eruit is. Wanneer je hittemelder constant korte piepjes geeft dan kan het erop duiden dat er een probleem is met de hittemelder.

In de handleiding van de hittemelder staat precies vermeld wat de geluidjes inhouden. Vaak is het een kwestie van simpelweg de batterij vervangen en dan kan hij er weer voor een aantal jaar tegenaan. Je hoeft natuurlijk niet de hele melder te vervangen. Overtuigd? Ben je er nu van overtuigd dat een hittemelder aanschaffen echt wel een noodzaak is of twijfel je nog? Ze zeggen wel eens bij twijfel moet je het niet doen, maar wij willen het voor nu omkeren.

Denk aan de mensen om je heen maar ook aan de spullen die jij in huis hebt staan. Het aanschaffen van hittemelders is echt geen overbodige luxe maar meer een noodzaak. Niets is erger dan je dierbare medemens of huisdier te verliezen tijdens een brand en dan nog niet te denken aan alle spullen die je erdoor kunt verliezen.

Dan is het toch het minste wat je kunt doen door een simpele hittemelder te plaatsen? Wist je dat het plaatsen van hittemelders of rookmelders het risico op een brand met dodelijke afloop meer dan 70 procent vermindert? Dat is toch niet zomaar een percentage wat wij hier noemen toch? Het rede echt levens! Zoals wij al eerder hebben gezegd, elke seconde telt! Veel gestelde vragen over hittemelders Hoe lang duurt het voordat een hittemelder aanslaat? Al onze hittemelders alarmeren binnen 1 minuut.

Hoe lang gaat de batterij mee van een hittemelder? De batterijduur van onze hittemelders is 5 of 10 jaar. Dit staat per hittemelder vermeldt. Kunnen hittemelders met elkaar communiceren? Ja dit is mogelijk, een aantal van onze hittemelders kunnen met elkaar gekoppeld worden. Kan ik mijn draadloze hittemelder ook laten voorprogrammeren? Jazeker, wij kunnen je draadloze hittemelders voorprogrammeren.

Vanaf hoeveel graden alarmeert een hittemelder? Dit verschilt per hittemelder. Bij een aantal is dit vanaf 50 graden Celsius. De meeste hittemelders zijn afgesteld tussen de 50 en 60 graden Celsius. Hoeveel geluid maakt een hittemelder? Bij de minimale hitte maken de hittemelders een geluid van 85 decibel. Hierdoor word je op tijd gewaarschuwd.

Rook- En Hittemelding

1) Voornamelijk door vervuiling, dit is merk onafhankelijk De conform bouwbesluit toegepaste NEN2555 rookmelders (net-gevoed met batterij back-up), Werken volgens het optische principe, (Tyndall), waarbij vochtdeeltjes in rook/roet voor reflectie van een lichtstraal in de detectie komen zorgen en de melder afgaat. De rookmelders zijn voorzien van een stofkap deze beschermt de rookmelder tegen vervuiling.