Meubelen Webshop

Alles voor je interieur

Vlechtwerk is het proces van het weven natuurlijke materialen zoals wilg, rotan, riet, bamboe in verschillende patronen. Tuinmeubelen vlechtwerk is gemaakt van weven interlaced dunne takken rond een frame en gieten het in de gewenste vormen, zoals tafels, stoelen, bed of banken. De meeste Tuinmeubelen vlechtwerk is met de hand vervaardigd en zijn afkomstig uit Zuidoost-Azie, vooral Indonesie, de Filippijnen en China. Tuinmeubelen vlechtwerk werd populair in het Victoriaanse tijdperk, zoals de gladde oppervlakken en strakke lijnen werden geloofd om meer schoon en hygienisch zijn dan gestoffeerde meubels.

Tuinmeubelen vlechtwerk kan grofweg worden ingedeeld in twee categorieen: weefgetouw geweven en synthetische Tuinmeubelen vlechtwerk. Loom geweven rieten stukken gebruik van natuurlijke materialen zoals rotan, riet of bamboe. Deze materialen zijn ondergedompeld in harsemulsies een vocht ontstaan resistente schild. Synthetische Tuinmeubelen vlechtwerk is gemaakt van handgeweven polyethyleen, glasvezel of hars, een materiaal dat lijkt op natuurlijke rieten en is afwasbaar, waterdicht, kleurvast en UV-en vorstbestendig.

Synthetisch geweven meubelen heeft meestal aluminium frames voor een grotere sterkte en duurzaamheid. Het bevat vaak UV-remmers die de schadelijke effecten van de zon, barre weersomstandigheden en de temperatuur veranderingen af te weren. Wat afwisseling van Tuinmeubelen vlechtwerk is ondergedompeld in een speciale coating om lichtbestendig en schilfers en scheuren te verminderen.

Tuinmeubelen vlechtwerk zijn verkrijgbaar in naturel, gebeitst of gelakte oppervlakken. Het biedt comfort, duurzaamheid, veelzijdigheid en leefbaarheid. Vanwege zijn natuurlijke afwerking en kleur, het vermengt zich goed met meubelstukken. Het is populair als outdoor en terras meubilair omdat het gemakkelijk is schoon te maken en is lichtgewicht.

Tuinmeubelen vlechtwerk kan duren voor meerdere jaren, op voorwaarde dat een beetje van de zorg is genomen met haar onderhoud. Hoewel rieten meubelen is gemakkelijk te onderhouden en trekt minder stof, is het raadzaam om vacuum of stof het meubilair regelmatig en behandelen met meubels te poetsen. Een laklaag moet worden toegepast voor het herstel van de afwerking.