Meubelen Webshop

Alles voor je interieur

Landelijke wandlampen zijn erg belangrijk in uw verlichtingspakket. Ze zijn de ultieme aanvulling op andere lichtbronnen. Vaak zijn ze subtieler en geven ze een mooi accent aan de kwaliteiten van uw rustiek interieur. Maar dat niet alleen. Ze hebben ook een praktische kant: ze geven richting en structuur aan uw huis en helpen een veilig licht creëren op de donkerdere plekjes van uw woning.

Landelijke wandlampen voor een rustiek en gezellig huis

Het kiezen van landelijke wandlampen is een uitstekende manier om een rustieke en gezellige sfeer in elke kamer te bereiken. Landelijke hanglampen en wandlampen zijn in perfecte harmonie met rustieke wandlampen. Beide verlichtingsarmaturen versterken het landelijke karakter van uw huis. U kunt ook rustieke wandlampen vinden met geïntegreerde LED-verlichting, wat bijdraagt aan de behaaglijkheidsfactor. De kleurtemperatuur van de lampen is laag (rond 2300 Kelvin), zodat het effect nog beter is.

Zuidwestelijke stijl

De zuidwestelijke stijl haalt inspiratie uit de woestijn, Spaans textiel en adobe huizen. Kleuren in deze stijl zijn gewaagd en overvloedig met textuur. De materialen zijn terra-cotta, leer en roest. Meubels zijn grof en hebben veel textuur. Typische elementen van de Zuidwesterse stijl zijn metalen en hout, en kleurrijk aardewerk en handbeschilderd keramiek. Het is ook populair in hedendaagse interieurs.

Zuidwesterse stijl landelijke wandlampen zijn geschikt voor een rustieke inrichting. Ze kunnen worden geplaatst in de belangrijkste woonruimtes, in de buurt van een open haard, en maken een brandpunt. Naast het verlichten van uw kamer, kan country wandlampen karakter toe te voegen aan de buitenkant van uw huis, ook. Denk aan de inrichting van uw huis en wat voor soort look u wilt. U kunt kiezen voor rustieke wandarmaturen die het thema van uw huis weerspiegelen.

Houten elementen

Houten wandlampen kunnen voor verschillende verlichtingsdoeleinden worden gebruikt. Kies er een op basis van de plaatsing en het doel. Voor het beste verlichtingseffect moet de hoogte van de wandlamp gelijk zijn aan de ooghoogte (170 cm) plus of min 10 cm. Anders kan het gebeuren dat u tegen de lamp stoot. Een houten wandlamp moet op dezelfde hoogte worden gehouden als de ooghoogte om verblinding te voorkomen. Voor extra veiligheid is het aan te raden de lamp te dimmen wanneer ze niet wordt gebruikt.

Metalen elementen

Om de roestvrije uitstraling van een klassieke landelijke wandlamp te krijgen, moet u ervoor zorgen dat het basismetaal roestbestendig is. Sommige lampen zijn gemaakt van roestbestendig messing, andere zijn geplateerd met een hoogwaardige nikkellegering. Hoewel deze elementen soms kunnen worden opgespoten, worden hoogwaardige lampen volledig van koper gemaakt. Meestal laat men koper op natuurlijke wijze patineren, hoewel u ook lampen kunt kopen met een doorzichtige laag om oxidatie tegen te gaan.

Glazen elementen

Naast de traditionele landelijke wandlampen zijn er ook modernere opties om uw huis te verlichten. De Hold Sconce van SkLO is bijvoorbeeld een opvallend stuk dat verkrijgbaar is in twee maten. Met zijn klassieke SkLO-design is hij zowel functioneel als mooi in de badkamer. Hij doet het ook perfect als nachtlampje en is perfect voor horecaprojecten. De Hold Sconce is een moderne interpretatie van de eeuwenoude Tsjechische traditie van glasblazen.

Lage kleurtemperatuur

Wanneer u een verlichtingsarmatuur kiest, moet u rekening houden met de kleurtemperatuur. Warm wit licht geeft een warme, gelige gloed die een ontspannend en gezellig gevoel creëert. Dit type licht is geschikt voor uiteenlopende omgevingen, waaronder commerciële ruimten. Het wordt vaak gebruikt in hotels en spa’s om een meer ontspannen en gezellige omgeving te creëren. Warm wit licht is echter niet geschikt voor elke kamer. Als u een hele kamer op dezelfde temperatuur wilt verlichten, kunt u beter kiezen voor koelwitte lampen.

De kleurtemperatuur van licht wordt gemeten in graden Kelvin. De schaal van Kelvin loopt van één tot tien, waarbij het lagere getal staat voor warmer licht en het hogere getal voor koeler licht. In het algemeen geldt: hoe lager het getal, hoe warmer het licht, en hoe hoger het getal, hoe blauwer het licht. Maar als u een lamp voor een bepaalde kamer moet kiezen, moet u zeker rekening houden met het Kelvinbereik.

Plaatsing

Bij het kiezen van de juiste landelijke wandlampen, is plaatsing een belangrijk onderdeel van het ontwerpproces. U moet overwegen waar ze zullen worden geplaatst om curb beroep toe te voegen. U kunt bijvoorbeeld westerse wandlampen installeren in de woonkamer van uw hut, zodat ze een centraal punt worden. U kunt ook rustieke wandkandelaars installeren in de buurt van de open haard. Ze zullen een brandpunt van de kamer zijn en een gespreksonderwerp voor uw gasten. Plaatsing van landelijke wandlampen is een essentieel onderdeel van het ontwerpproces, dus raadpleeg een architect of ontwerper voordat u uw armaturen aanschaft.