Meubelen Webshop

Alles voor je interieur

Door - Tom Cosyns

Hoe bouw je een veranda als residentiële uitbreiding

Een veranda is een soort uitbouw aan het huis. De spanten ervan zijn gemaakt van een geschaafde plank en worden schuin uit het dak gesneden om aan te sluiten bij de bestaande spanten van het huis. Als u deze spanten wilt versterken, kunt u metalen platen of afstandhouders gebruiken. Ze worden dan met spijkers aan het huis bevestigd.

Een veranda bouwen versus een huis bouwen

Het bouwen van een veranda of woonuitbreiding kan een geweldige aanvulling zijn op elk huis. U moet echter een paar dingen in gedachten houden bij het kiezen van een veranda. Ten eerste moet u beslissen over de visuele aantrekkingskracht van uw veranda. De belangrijkste visuele kenmerken van een veranda zijn de vloerbreedte en de dakhelling.

Ten tweede moet de fundering van uw veranda sterk zijn. Hoewel sommige veranda’s rechtstreeks op de funderingsmuur van het aangrenzende huis worden gebouwd, worden de meeste gebouwd op betonnen voetstukken of prefab pijlers. Deze funderingen zijn vaak voorzien van metalen beugels die dienen als bevestigingspunten voor de horizontale balken die de vloer zullen ondersteunen. Nadat de fundering is gelegd, wordt de veranda opgebouwd met planken van afwerkingskwaliteit, meestal van weerbestendig hout. Sommige bouwers kiezen ook voor een tegelvloer of buitentapijt.

Veranda’s en balkons lijken op elkaar, maar hebben verschillende doelen. Beide zijn open ruimtes die gebruikt kunnen worden om te entertainen of te ontspannen. De veranda bevindt zich traditioneel rond de vooringang van een huis, terwijl het balkon zich meestal op een hogere verdieping bevindt. Het bouwen van een veranda is een geweldige manier om te genieten van het uitzicht en de warmte van de zon, terwijl een veranda een geweldige plek is om te zitten en te genieten van het buitenleven.

Veranda’s verhogen ook de waarde van uw huis. Ze bieden extra vierkante meters voor extra leefruimte en een extra esthetische waarde aan uw huis. Een veranda is ook een geweldige plek voor opslag. Kinderen hebben altijd speelgoed in huis liggen en het kan moeilijk zijn om een plek te vinden waar ze dat kunnen opbergen. Met een veranda kun je ze veilig buiten bewaren en heb je een plek om met ze te spelen wanneer je maar wilt.

Materiaalkeuze voor een veranda

Er zijn een aantal verschillende materialen waarmee je een veranda woonuitbouw kunt maken zegt een vertegenwoordiger van verandaswillems.be . Deze materialen zullen er verschillend uitzien, maar ze moeten allemaal praktisch, aantrekkelijk en weerbestendig zijn. Welk materiaal u kiest voor de basis van uw uitbouw hangt af van het gebruik dat u van de ruimte maakt. Als u bijvoorbeeld een plek wilt creëren om buiten te eten, kunt u kiezen voor een houten terras. Een houten terras heeft geen basis nodig, maar moet wel voorbehandeld worden. U kunt ook rekken en balken installeren om een overkapping te ondersteunen. U kunt ook een paalfundering of kolomfundering installeren. Ongeacht het soort materiaal dat u kiest, zal de basis ervoor zorgen dat u meubels en accessoires kunt plaatsen. Een ander belangrijk element om te overwegen is het materiaal van de vloer. Veel houten terrassen zijn gebouwd

Een ander materiaal dat u kunt gebruiken voor een woonveranda zijn schuimblokken. Deze zijn lichter dan bakstenen, en u kunt ze ook bloot laten liggen als u van hun uiterlijk houdt. Zorg er wel voor dat alle wanden hoogwaardig worden afgewerkt. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken dat ze in de toekomst barsten of vervagen.

Een veranda kan een vierkante, hoekige of L-vormige structuur zijn. Hiermee kunt u het open en gesloten aspect van het huis combineren. Het hoofddak van uw veranda moet overdekt zijn, en u kunt een luifel gebruiken om het te beschermen tegen de zon en de regen. Het is belangrijk op te merken dat uw veranda uw belangrijkste functie zal zijn tijdens de warme maanden, dus zorg ervoor dat u het materiaal dienovereenkomstig kiest.

Het dak van uw veranda is meestal enkelzijdig en wordt gemaakt van polycarbonaat of gekleurd polycarbonaat. Een dik glazen dak kan ook worden gebruikt. Het is belangrijk een materiaal te kiezen dat de juiste bias heeft om wind te weerstaan. De helling ervan moet kleiner zijn dan de helling van het dak van uw huis. Anders zult u uiteindelijk het voorste deel van uw huis onderschatten.

Een mobiele kachel kiezen om een veranda te verwarmen

Als u een woonuitbouw of veranda voor een bijeenkomst wilt verwarmen, is het belangrijk om de juiste maat verwarming voor de ruimte te kiezen. U wilt geen te grote kachel kopen. De meeste kachels hebben algemene maattabellen die u helpen de juiste maat te kiezen. U wilt de kachel ook op een vlakke ondergrond plaatsen en uit de buurt van voetgangers. Het is ook een goed idee om huisdieren en kinderen uit de buurt van de verwarming te houden.

Baksteen kiezen voor een veranda-uitbouw

Bakstenen zijn een populaire keuze voor residentiële uitbouw, maar er zijn ook andere opties. Hout, koper en glas hebben allemaal unieke kwaliteiten en kunnen verschillende visuele effecten creëren. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen, en sommige zijn beter geschikt voor bepaalde budgetten dan andere. Metalen gevelbekleding is een goede keuze als u de baksteen van het oorspronkelijke gebouw wilt aanvullen. Glas is een andere populaire keuze, maar is niet altijd zo energie-efficiënt als baksteen.

Een uitbouw in baksteen moet op een stevige fundering worden gebouwd. Afhankelijk van de grootte en het type van uw huis, kunt u kiezen voor een tape fundering of een zuilvormige fundering. In beide gevallen moet u een diepte kiezen die overeenkomt met de diepte van de fundering van het hoofdgebouw. Deskundigen raden aan om de twee niet als een monoliet aan elkaar te koppelen. Dit omdat het gewicht en de krimp van de twee verschillend zijn, en ze op afzonderlijke gronden moeten worden geïnstalleerd. U moet ook ten minste 4 centimeter ruimte laten tussen de fundering van het huis en de fundering van de uitbreiding.

Voordat u begint te werken aan uw bakstenen woonuitbreiding, zorg ervoor dat u goedkeuring krijgt van de bouwafdeling van uw stad. U kunt een baksteen ook gebruiken als basis voor een prieel of een vestibule. Zorg er bovendien voor dat u een fundering bouwt die 5-10 cm onder het niveau van uw huis ligt. U wilt niet dat uw nieuwe gebouw uw voordeur blokkeert.

Veranda’s hebben meestal geen zware fundering nodig. De meeste staan op zuilvormige funderingen, en zijn over het algemeen goedkoop en kosten weinig tijd om te bouwen. Veel architecten beweren echter dat het bouwen van een zuilenfundering moeilijker is dan het bouwen van een bandfundering.

Ramen van hoge kwaliteit kiezen om een veranda te isoleren

Voordat u een type raam kiest voor uw veranda-uitbouw, moet u ervoor zorgen dat u de isolerende eigenschappen ervan in overweging neemt. Het type raam dat u kiest, heeft invloed op de hoeveelheid warmte of koude die wordt overgedragen. Hoe lager de U-factor, hoe beter de isolatie. Meestal ligt de U-factor tussen 0,20 en 1,20. Een andere belangrijke factor is het materiaal van het raam. Een raam met een massief kozijn zal bijvoorbeeld beter isoleren dan een raam met een schuifkozijn.