Meubelen Webshop

Alles voor je interieur

Door - Tom Cosyns

Massage stenen

Bij het masseren volgens de holistische visie hoort een speciale techniek; het verschil met andere massages zit vooral in de kwaliteit van de aanraking. Deze massage kenmerkt zich door langzame, intensieve bewegingen, die met veel zorg en aandacht worden uitgevoerd. Dit geeft je de gelegenheid goed te voelen wat er in je lichaam speelt.

Drie massagesoorten worden geïntegreerd: dynamische, intuïtieve en polariteismassage. Dynamisch: wiegen, schudden, rekken van het hele lichaam. Intuïtief: klassieke massage met kneden, strijken en kloppen. Polariteitsmassage: in balans brengen van de levensenergie door verschillende grepen en technieken. Kindermassage of pediatrische massage, Massage voor kinderen en baby’s, niet zozeer gericht op spieren of lichaamsdelen maar vooral op de huid en het aanraken op zich.

Massage stenen nodig?

Kum Nye, Tibetaanse massage als onderdeel van traditionele Tibetaanse geneeskunde die bestaat uit ademhalingsoefeningen, bewegingsoefeningen en (zelf)massage. Kum Nye kan op verschillende manieren van masseren duiden en richt zich op zowel het subtiele, energetische lichaam als op het fysieke lijf. Doel is ontspanning en healing van lichaam – en daarmee de geest.

Metamorfosemassage, Zachte massage die zich focust op de reflexzone van de wervelkolom op de voeten, de handen en het hoofd. De massage baseert zich op de overtuiging dat reflexpunten corresponderen met de tijd voor de geboorte. Door deze punten te stimuleren kunnen blokkades worden opgeheven en levensenergie hersteld. Ontspanningsmassage, Massage met hoofdzakelijk als doel: kalmeren en ontspannen.

Wellness Arrangementen

Stress vermindert en een algemeen gevoel van welbevinden neemt toe. Reflexologie of voetreflexologie, Van oorsprong Chinese massage van de voet, gebaseerd op het principe dat de voetzool in contact staat met de rest van het lichaam via energiebanen. De in tien zones ingedeelde voetzolen worden gemasseerd en roepen een reflex op in een daaraan gekoppeld orgaan of klier.

Deze van oorsprong Japanse geneeswijze baseert zich op de aanwezigheid van universele levensenergie in het hele lichaam. Door middel van handoplegging (direct of indirect) geeft de reikimasseur de energie door en brengt de energie van het lichaam weer in balans. Healing, ontspanning of algemeen welbevinden van lichaam en geest kan het doel zijn.

Stoelmassage wordt vaak ter behandeling van blokkades in nek en rug ingezet, bij stress en slechte werkhouding, en ter verbetering van de doorbloeding, ontspanning, werksfeer en prestaties. Ook voor het behandelen en voorkomen van werkgerelateerde aandoeningen als RSI wordt stoelmassage ingezet. Sweda-massage, Tibetaans-boeddhistische massagevorm als onderdeel van Kum Nye waarbij het energetisch lichaam vrijgemaakt wordt van lijdensbronnen.

1. De kamertemperatuur Zorg dat de temperatuur in de kamer waar je gaat masseren aangenaam is, niet te warm en niet te koud. 2. De massage olie aanbrengen Verdeel massage olie over beide handen en maak je handen een beetje warm. 3. Rugmassage overdwars Glijd in een langzame, ritmische beweging met beide handen, om en om, dwars over de rug naar buiten.

Wellness & Sportmassage

Geef nooit druk op de rugwervels! 4. Kleine cirkels, rondjes draaien Geef met je duimen druk op de spieren naast de wervelkolom, zowel omhoog als naar buiten. Draai als het ware met je duim een rondje. Eerst met je ene duim, daarna met je andere. Herhaal dit 3 keer. Werk vanaf de heupen naar de schouders.

5. Grote cirkels draaien Glijd met de vlakke hand langs de ruggengraat tot iets onder de heupen en ga dan via de zijkant van de rug met een lichte druk weer terug naar het begin (massage maastricht). Alsof je een grote cirkel draait. Draai een tweede cirkel tot en met de heupen en een derde tot en met de schouderbladen.

Maastricht – Ontspanningsmassage

Bekijk voor de juiste technieken het filmpje. Genieten en laten genieten dat is waar het allemaal om gaat bij een ontspannende rugmassage.

Massage tips, wie kan ze niet gebruiken? Masseren is gezond. Het verlaagt stress, verhoogt de doorbloeding, bevordert de concentratie en motivatie en verlaagd het aantal ziekmeldingen bij werknemers. Er zijn vele soorten massage, waarvan de klassieke massage de meest uitgevoerde massage is in de westerse wereld. Lees in dit artikel een paar basistechnieken en doe je voordeel met deze massage tips.

otmassage ervaart de cliënt als erg onaangenaam. Vooral de wervelkolom is een gevoelig gebied. Veel massage tips houden hier onvoldoende rekening meer. Masseer daarom niet de wervels, maar alleen de spieren eromheen. Strijk zachtjes over de botten en zet alleen druk als de handen voorbij de botten zijn. Van rug naar nek, armen en benen, Begin bij de rug en ga dan via de nek naar de armen en dan de benen.

Hiermee kan olie of crème worden uitgesmeerd, dat helpt om de cliënt te laten ontspannen. Bovendien wordt de plek van de massage warm. Voer geleidelijk de druk op en maak meer knedende bewegingen. Dit stimuleert de doorbloeding en de lymfedoorstroom. Als laatste kun je met de vingertoppen of duimen lokaal meer druk geven als dat nodig is.

Massage Maastricht – Massage Behandeling

Ze worden ook wel trigger points genoemd. Ook al gaat het soms om een kleine plek, toch kan het de omliggende spieren behoorlijk in de weg zitten. Je kunt dit laten behandelen door een therapeut, maar zelf kun je ook simpel een basistechniek uit de massage tips gebruiken om de knoop te laten verdwijnen – corry massage.

Dit kun je ook doen met je knokkels. Doe dit niet te hard, want het is de bedoeling dat je ontspant. Herhaal dit een paar keer per dag, gedurende minstens drie dagen. Drukpuntmassage, Het lichaam kent verschillende drukpunten. Door deze te masseren wordt geblokkeerde energie vrijgemaakt en kunnen gespannen spieren weer ontspannen.

Ook een Chriropractor, kinestis, personal trainer mechelen … moet af en toe eens naar een masseur! Verbeter je fitheid en verleg je mentale grenzen dankzij personal training. Aan de hand van een persoonlijk plan kan ook jij de resultaten halen waar je van droomt. Een metamorfose die vandaag nog kan beginnen. bij Personal Coach Mechelen.

Sport & Ontspanningsmassage Maastricht

Werk telkens aan één kant tegelijk door je duim licht en langzaam in de holle ruimte vlak onder het bot te drukken. Dit versoepelt de spieren en verlicht nekklachten. Schouders:Begin onderaan de nek en maak knedende bewegingen naar buiten, bovenop de schouders. Dit ontspant de schoudergordel en kan hoofdpijn verlichten – hotstone stenen.Internet

Druk met de duim van de andere hand in het midden van het schouderblad, daar waar een kleine kuil zit. Door zachtjes te drukken ontspannen de schouders. massagestenen. Dit bevordert een rustige ademhaling (massage limburg). Zijkant ruggengraat: Maak met beide duimen streekbewegingen van de wervelkolom naar buiten toe. Vermijd hierbij druk op de wervels.

Start Oosterse Ontspanningsmassage – Meer Bewegen

Blijf altijd in contact, Bij massage tips wordt dit vaak achterwege gelaten, terwijl dit toch één van de meest cruciale massage tips is. Veel beginners laten vaak het lichaam los wanneer ze van techniek wisselen, of wanneer ze naar de volgende plek gaan om te masseren. Voor degene die de massage ondergaat is het veel ontspannender als de bewegingen vloeiend in elkaar overgaan en de handen niet loskomen van het lichaam.

Je doet dit als volgt: wanneer je van gedeelte wisselt, laat dan altijd eerst de ene hand liggen op de plek waar je gestopt ben, waarna je de andere hand naar de nieuwe regio brengt, daarna kun je ook de tweede hand hiernaartoe brengen. Vele soorten massage tips en technieken, De massage tips die hier zijn gegeven zijn maar een paar voorbeelden van vele technieken die kunnen worden toegepast.

Hotstone Stenen

Wat verstaan we onder massage? Een massage is het strelen, kneden, rollen en persen van de huid en spieren. Er zijn veel verschillende soorten massages, van verschillende afkomst en met verschillende doelen. Toch is het uitgangspunt van de meeste behandelingen hetzelfde: Ontspannen, het lichaam weer in balans brengen en je een goed gevoel geven.