Meubelen Webshop

Alles voor je interieur

Door - Tom Cosyns

Mijn opslagbox is opengebroken: hoe verder?

opslagruimte Utrecht

Opslagboxen zijn in de afgelopen jaren enorm in populariteit gestegen. Steeds meer mensen huren een opslagbox om spullen in op te slaan die simpelweg niet passen in hun huidige woning. Een opslagbox wordt daarom ook wel vergeleken met een garage of schuur. Toch zijn er ook veel mensen die nog steeds twijfelen over het huren van een opslagbox. Ze zijn bijvoorbeeld bang dat hun box kan worden opengebroken en hun spullen kunnen worden gestolen. Wat moet je dan doen? Ten eerste is het belangrijk om te weten dat het openbreken van opslagboxen bijna nooit kan voorkomen, maar er zijn wel wat manieren om de kans te verkleinen. In dit artikel lees je daarom niet alleen wat je moet doen als je opslagbox is opengebroken, maar ook wat je kunt doen om te voorkomen dat dit jou gebeurt.

Kies voor een beveiligde opslagbox

Ben je bang dat jouw opslagbox wordt opengebroken en wil je verzekerd zijn van de beste beveiliging? Dan is het belangrijk om te kiezen voor een beveiligde opslagruimte. Dit betekent dat jouw opslagbox in een ruimte wordt geplaatst met meerdere opslagboxen. Deze ruimte wordt vervolgens door bijvoorbeeld camera-apparatuur continu in de gaten gehouden. Een goed voorbeeld van zo’n beveiligde opslagruimte vind je op https://boxss.nl/opslagruimte/utrecht. Deze opslagboxen worden continu in de gaten gehouden door camerabeelden en een alarmsysteem. Dit zorgt ervoor dat de kans op inbraak sterk wordt verminderd. Is het alsnog fout gegaan? Dan zijn er gelukkig stappen die je kunt ondernemen.

Maak een lijstje met spullen die in jouw opslagbox staan

Het is belangrijk om precies te weten welke spullen zijn opgeslagen in jouw opslagbox. Het is daarom slim om een lijstje bij te houden met daarop alle spullen die je in de opslagbox hebt opgeborgen. Dit is overigens niet alleen handig wanneer je box wordt opengebroken, maar ook wanneer je bijvoorbeeld spullen kwijt bent geraakt. Heb je geen lijstje gemaakt en heb je zojuist te horen gekregen dat je opslagbox is opengebroken? Geen probleem. Pak meteen pen en papier en maak een lijstje met alle spullen die jij je nog kunt herinneren. Wacht hier vooral niet te lang mee, omdat je dan spullen kan vergeten. Door zoveel mogelijk spullen op te schrijven zorg jij ervoor dat je wellicht een goed bedrag vergoed kunt krijgen door de inboedelverzekering.

Inschakelen van politie

Uiteraard is het ook belangrijk om de diefstal aan de politie te melden. Heb jij je spullen opgeborgen in een beveiligde omgeving? Dan kunnen camerabeelden helpen om de dieven te pakken. Houd daarnaast ook vooral contact met het opslagbedrijf. Het is heel begrijpelijk dat je verdrietig bent, maar je moet begrijpen dat een opslagbedrijf het beste met jou voor heeft. Zij willen jouw spullen ook graag beschermen. Zo is de veiligheid van de opslagruimte in Nieuwegein¬†bovengemiddeld. Zo heb je jouw eigen sleutels, een alarmsysteem √©n zijn er meerdere beveiligingscamera’s. Gaat hier alsnog iets mis? Dan wil het bedrijf natuurlijk graag samen met jou tot een passende oplossing komen.